Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ (ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ

Στις αναλύσεις, που γίνονται  για το δημοψήφισμα, που είχε αναγγείλει ο προηγούμενος πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όλοι ανεξαιρέτως αναφέρονται στις καταστροφικές συνέπειες , που θα είχε η  χώρα  μας , αν αυτό διενεργείτο (έξοδος από ΕΥΡΩ κ.λ.π.). Κανείς όμως δεν έκανε μία ανάλυση, πως θα ήταν η κατάσταση της χώρας μας, αν η προηγούμενη κυβέρνηση συνέχιζε να κυβερνά , με το ίδιο “status”  και προσπαθούσε να εφαρμόσει την νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα, που την ακολουθούν;


 
Κατ’ αρχάς η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ ασυζητητί θα καταψήφιζε την νέα δανειακή σύμβαση, μαζί με τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ είναι αμφίβολο αν θα την υπερψήφιζε και το σύνολο των βουλευτών της τότε συμπολίτευσης.
Η άμεση πορεία προς τις κάλπες θα ήταν αναπόφευκτη, χωρίς η χώρα μας να έχει εκταμιεύσει την περιβόητη 6η δόση, με αποτέλεσμα μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου θα είχαμε  κηρύξει στάση πληρωμών, που σημαίνει πτώχευση !!!
Επί πλέον ο κοινωνικός ιστός θα είχε διαρραγεί στο σύνολο του και τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου θα ωχριούσαν, μπροστά σ’ αυτά, που θα επακολουθούσαν. Τίποτα δεν θα λειτουργούσε και οι νόμοι , που θα ψήφιζε η κυβέρνηση, θα ήσαν  άγραφο χαρτί, χωρίς να εφαρμόζονται.

Η εξαγγελία του δημοψηφίσματος, φέρνοντας μας στο χείλος της αβύσσου, υποχρέωσε το 2ο μεγάλο κόμμα (την ΝΔ), να εξαγγείλει , ότι θα υπερψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση, παρά τις αντιρρήσεις, που  εξακολουθεί να έχει.  Το αποτέλεσμα είναι  ο σχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης συνεργασίας, όπου συμμετέχει η ΝΔ, παρ’ όλο, που για λόγους τακτικής δηλώνει , ότι εξακολουθεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κος Αβραμόπουλος πριν αναλάβει κυβερνητική θέση, παραιτήθηκε από βουλευτής, ώστε να μην συμμετέχει στην κυβέρνηση κανένας βουλευτής της ΝΔ, για να μπορεί αυτή να φέρει τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διαφορετικά  αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο κόμμα , δηλαδή το ΚΚΕ. Έπρεπε δηλαδή να πάμε στην κυβέρνηση συνεργασίας μέσω της τεθλασμένης οδού και όχι κατ’ ευθείαν.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει επέλθει μία κοινωνική ηρεμία (ελπίζω να μην είναι πρόσκαιρη) και απ’ ότι φαίνεται έχει δρομολογηθεί η διαδικασία καταβολής της 6ης δόσης. Μέχρι εκεί μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, παραπέρα όμως οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. 

Εδώ ταιριάζει το αρχαίο ρητό «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Πάντα σε κάθε πράγμα, όσο και αν φαίνεται αρνητικό, βρίσκεται κάτι το θετικό.

Βέβαια για το θετικό ας είμαστε προς το παρόν λίγο «κουμπωμένοι»  και ελπίζω να μην βγουν αληθινά, αυτά που λέγονται , ότι δηλαδή  οι τραπεζίτες κυρίως «έφαγαν» τον Παπανδρέου, διότι δεν θέλουν το περιβόητο “haircut”. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι και στην Ιταλία , ο νέος εντολοδόχος για σχηματισμό κυβέρνησης,  ο Μάριο Μόντι (ο Super Mario όπως αποκαλείται) , προέρχεται από τον χώρο των Τραπεζών!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου