Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ»: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ (οι οποίες μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε!!!)


Στην συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. με εκπρόσωπους κτηνοτρόφων, ο κος Σαμαράς δήλωσε, ότι θα αναπληρώσει την εξισωτική αποζημίωση (Κανονισμός  του Συμβουλίου 1257/1999-άρθρο 14) , που ανέρχεται ετησίως στα 60 εκατ. €.  Το ποσό αυτό, δήλωσε ότι θα βρεθεί από άλλες πηγές , όπως από την  φορολόγηση των κερδών των ηλεκτρονικών παιγνιδιών.


Να λοιπόν που ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν κατάφερε να ξεφύγει από την πεπατημένη και πριν καλά-καλά αρχίσει η προεκλογική περίοδος άρχισε να τάζει παροχές!

Η δήλωση αυτή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την δήλωση του  πρώην Πρωθυπουργού κου Κώστα Καραμανλή «όλα τα κιλά,  όλα τα λεφτά» (αφορούσε τις επιδοτήσεις για το βαμβάκι, εννοώντας  ότι όσο βαμβάκι  και αν παράξουν οι παραγωγοί ,θα αποζημιωθούν γι’ αυτό, πράγμα που είναι αντίθετο  με τους  κανονισμούς της Ε.Ε.).

 Ή

με τις πληρωμές των 500 εκατ. €, που έκανε ο  Υπουργός  Γεωργίας της Ν.Δ. κος Χατζηγάκης, τα οποία έδωσε παρανόμως σαν ενίσχυση στους αγρότες, από κοινοτικά κονδύλια και  πρόσφατα υποχρεωθήκαμε να τα επιστρέψουμε στην Ε.Ε., φυσικά με το σχετικό πρόστιμο.

***

Τι είναι η εξισωτική αποζημίωση;
Είναι κοινοτική ενίσχυση, που χορηγείται στους γεωργοκτηνοτρόφους μόνιμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και σε μετακινούμενους κτηνοτρόφους, διότι οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις  δίνουν χαμηλό εισόδημα λόγω των μόνιμων φυσικών αντιξοοτήτων τους (μεγάλα υψόμετρα, απότομες κλίσεις, μικρή βλαστική περίοδος, πτωχά και υποβαθμισμένα εδάφη κ.λ.π.).

***

Σε περίπτωση κατάργησης της εξισωτικής αποζημίωσης, δεν μπορεί να αντικατασταθεί αυτή από επιδοτήσεις του κρατικού προϋπολογισμού, διότι:
- Αμέσως θα ζητήσουν και άλλες κατηγορίες αγροτών ανάλογες ενισχύσεις, οπότε μπαίνουμε σε έναν ατέρμονα κύκλο παροχών.
- Η καταβολή ενισχύσεων στους αγρότες,   από τους  εθνικούς προϋπολογισμούς, γενικώς απαγορεύεται από τους κοινοτικούς κανονισμούς. Αν δεν υπήρχε κανένας περιορισμός, τότε τα οικονομικώς ισχυρά κράτη της Ε.Ε. ( π.χ. Γερμανία) θα μπορούσαν να επιδοτούν τα αγροτικά τους προϊόντα   και έτσι θα είχαν μεγάλα περιθώρια να τα πωλούν στις αγορές, σε χαμηλές τιμές, σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα των λοιπών κρατών, πράγμα που είναι αντίθετο με τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού.

Και ακόμα η προεκλογική περίοδος δεν έχει αρχίσει επίσημα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου